Diversiteit

1 juni 2017

De Bollenstreek: te belangrijk om alleen aan mannen over te laten

Tags: , , , , , , ,

Je bent vrouw en je woont in de Bollenstreek: Wat is jouw excuus om je geen kandidaat te stellen voor de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar? ’Geen tijd’, ‘het is teveel een mannenbolwerk’, ‘het is niets voor mij’ of ‘die politici zijn toch niet te vertrouwen’?

Misschien heb je nog wel andere excuses. Je bent namelijk niet de enige. Dat blijkt wel uit de cijfers: Van alle raadsleden in de Bollenstreek, zijn er maar 30 vrouw. In totaal zijn er achttien wethouders. Hoeveel verwacht jij dat daarvan vrouwen zijn? Het zijn er twee. Ja, je leest het goed, maar twee.

Zo lang vrouwen (ja jij dus) zich niet kandidaat stellen voor de gemeenraad, zal er geen goede afspiegeling zijn van de samenleving in de gemeenteraad. En zeg eens eerlijk, vind je dat alles zo goed is geregeld in de Bollenstreek? Of heb jij ideeën die te belangrijk zijn om aan mannen over te laten?

Nu is het moment

Je bent vast nog met andere dingen bezig dan de verkiezingen van volgend jaar. Maar toch is dit al het moment om het verschil te maken.  Partijprogramma’s worden nu geschreven en gesprekken met potentiële kandidaten vinden ook nu al plaats.

Wat is jouw excuus en wat heb je nodig?

Bollenstreek.blog is heel benieuwd naar jouw excuses: waarom doe jij niet mee aan de politiek in jouw gemeente? Ook is Bollenstreek.blog benieuwd naar hoe je nu vindt dat het gaat in de Bollenstreek? Is er aandacht voor de juiste onderwerpen? Wat zou jij anders of beter doen als jij het voor het zeggen had op het gebied van zorg, energie, onderwijs, bereikbaarheid, toerisme of ieder ander relevant onderwerp. Je kunt reageren onderaan deze blog of via een PB op Facebook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *